VISIE

Klantgericht

Mijn werk kenmerkt zich door de doeltreffende heldere en eerlijke ontwerpen. Ik ontwerp vanuit de context, waarin veel kansen zijn verscholen die zowel de plek als het ontwerp verrijken. Ik ben klantgericht, snel en sta voor een kwalitatief hoogstaand product.

Proces

Binnen een opdracht ga ik altijd op zoek naar kansen die erin verscholen liggen. Door analyse en duiding van de opgave, schep ik nieuwe relaties. De ingrediënten worden zo georganiseerd dat ze een andere waarde krijgen. Iedere opgave heeft zijn programma, zijn eisen. In de opgave ga ik op zoek naar wat ik daar mee kan doen. Op zoek naar mogelijkheden binnen het programma. Iedere opgave bevindt zich binnen een context die veel te bieden heeft, waardoor iedere opgave zich verhoudt tot een groter geheel. Ik ga in gesprek, daarbij achterhaal ik wensen en motieven. In combinatie met kennis en vakmanschap ontstaat zo architectuur. Ik denk mee met de opdrachtgever, analyseer de opgave en zet dit om in een verbeelding.


Architectuur

Architectuur is een ruimtelijke, emotionele en zintuiglijke beleving. Daarbij is de architectuur niet het doel, maar het middel om een bepaalde ruimtelijke kwaliteit te bereiken. De opgave is leidend in hoe de architectuur eruit komt te zien. Hierbij kijk ik goed naar de context, waarin veel potentieel verborgen zit. Ik stel het individu centraal, ontwerpen voor de uiteindelijke gebruiker. Er wordt ontworpen vanuit ruimtelijke relaties, geluid, kleur, geur en tactiliteit ondersteunen die ambities.

Ambacht

Als architect ben ik binnen de bouwketen als geen ander in staat ideeën om te zetten in ruimtelijke plannen. Een verbeelding waardoor een visie een voorstelling krijgt. Door mee te denken en vorm te geven, kan mijn input in de beginfase van planvorming een meerwaarde bieden. Architectuur is een uitkomst van een proces. Een proces waarbij verschillende disciplines bij elkaar komen en samen zorgen voor een optimaal ontwerp. Zoals dat ook het geval is bij een product. Hierbij is zowel de beginfase als wel de uitvoerende fase cruciaal voor het bereiken van het optimum.

Ik werk op basis van de DNR 2011 en de CR 2013